Az áfonya figyelemre méltó védő hatása

Ohio, Youngstown State Egyetem

Az egyetem mikrobiológia professzora Dr. Anthony Sobota új gyógyszer kikutatásába kezdett a húgyúti fertőzések elkerülése, gyógyítása céljából. A kutatásban a hagyományos módszer: a baktériumok elpusztítása a sejtfaluk oldásával, életfolyamataik gátlásával, osztódásuk gátlásával történik.
 
Fontos tény, hogy a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok úgy betegítenek meg, hogy a felületi sejtekhez kötődve kezdenek el szaporodni.
 
A kutató új elmélete: ha ezt a kötődést sikerülne meggátolni, akkor a fertőzés pillanatában sikerülne a betegséget elkerülni…
Dr. Sobota antibiotikummal végzett kísérletei kiábrándító eredményt hoztak…
De ha jó kérdéseket teszünk fel, a segítség is elérkezik hozzánk:
Egyik tanítványa hívta fel a figyelmét az áfonya levére, ami tapasztalati úton van, ahol működik. (Ez egyébként a közeli közkórház volt, ahol adományba kaptak áfonyalevet, amelyet rendszeresen adtak a betegeknek, és sokkal kevesebb húgyúti fertőzést tapasztaltak, mint más intézményben)
A professzor gondolta, hogy teszteli az elméletet. Elment a közértbe, áfonya levet vett, amit a megbetegítő baktérium mintához kevert, és döbbenten tapasztalta, hogy a nagy része ezen megbetegítő kórokozóknak elpusztult!
Nincs meg a hatóanyag, nem sikerült még kimutatni….
 
Az elmélet az, hogy vagy beburkolja a sejtfalat vagy a baktérium receptor készletét veszi blokád alá. A vizeletminták folyamatos vizsgálata kiderítette, hogy a felfedezés nem csak „in vitro”(tehát petri csészében, ráöntött áfonya lével), hanem „in vivo” (elfogyasztva az áfonyalevet, és ez után vizsgálva a vizeletet) is működik, vizeletrendszer átöblítőként!!!

 

3 érdekesség az áfonyáról:

– 10 dkg-ban az antioxidáns erő 380 egységnyi, szemben az alma 60, és a banán 40 egységével. (minden áfonya a hangafélék családjába tartozik, hatásában nem teszünk különbséget a különféle áfonyák között)
– hihetetlen mértékben támogatja és sokszorozza a szervezet természetes ölősejtjeit
– a rendszeresen (napi szint!) fogyasztott áfonya védhet a Parkison kór kialakulása ellen
 

FONTOS!

Minden növényi védő-és regeneráló anyag napi szinten ürül a szervezetből, ezért a megfelelő hatás érdekében rendszeresen (naponta) kell fogyasztani, ez a siker záloga.
 
Ha úgy gondolod, hogy kevés áfonyát fogyasztasz (biztosan nem azért, mert nem szereted :)). Mutatok neked egy további nagyon jó cikket az áfonyáról, olvass tovább!
 
 
Kisa Judit

Kisa Judit

Diplomás táplálkozástudományi szakember​​

Minden jog fenntartva!